dimarts, 31 de gener del 2012

La Perla, d'Steinbeck

http://bibliotecasanje.blogspot.com/2009/10/libros-recomendados-curso-anterior.html 
Fitxa tènica:


                                        titulo: La Perla
                                        autor: John Steinbeck
                                        editorial: Edhasa Pocket
                                         Nº de páginas: 143


És el autor del llibre La perla. Va nèixer a Salines el 1902 i després va viure a Nova York el 1908. Narrador i dramaturg nord-americà, famós per les seves nol·les, va obtenir el primer Nobel en les obres més naturalistes i del realisme socila, una de les seves millors obres va ser " La Perla" i ''Las Raïm de la Ira''. Va descriure en la seva obra la lluita de les gents que sobreviure de la terra, natura i de comportaments humans.
La perla és una novel·la curta que ens endinsa en una comunitat marcada per la diferenciació social, pel racisme, per la violència i per l'avarícia. La historia tracta d' una perla molt valuosa i com va ser trobada per Kino, y la seva dona Joana i el seu fill Coyotito, una familia de pescadors. Van patir la persecució implacable d' uns homes, la intenció era robar-losir la perla, però van aconseguir fugir dels malvats lladres, que no van poder trobar-los i no van aconseguir apoder-los de la perla.
Em conclució, és una bella historia en la qual s' exemplifica a la manera dels mites o tragedies classiques. El destí advers que és més poderos que qualsevol intent titànic de 'l home per vercer les dificultats que hi ha a la vida.
La relació que té amb el tema es el lloc que transcorre la historia per les hermoses aigües de color verd.

1 comentari: