dimarts, 7 de febrer del 2012

Una port industrial

El port de Liverpool és un dels ports més importants del món. Està situat a la regió de Merseyside, a Anglaterra.

Aquest port és tan important perquè la ciutat de Liverpool és una ciutat industrial i necessita un port per on passin i on hi vagin molts vaixells de càrrega per intercanviar productes, etc.

La seva història important comença a partir del 1207 el rei Joan va concedir a la ciutat de Liverpool la possibilitat de fer més gran el seu port. Quan al 1840 va sorgir la invenció del vapor, el port de Liverpool va fer-se més popular. Els vaixells procedents de tots els ports del món es dirigien a la ciutat perquè els reparessin. A principis del segle XIX molts immigrants es van traslladar a Liverpool per qüestions de guerres, de problemes...etc. Aquests immigrants van fer de la ciutat de Liverpool la més important de l’època.

Al 1846, Albert Dock va oferir un dels magatzem més moderns i importants de l’època. Aquests magatzems, ara són llocs on s’han construït botigues, galeries, museus... Per agrair-li a Albert Dock el seu treball, avui dia, Albert Dock és un racó d’oci i diversió.

En l’actualitat, aquest port, és el més important d’Anglaterra per la importació de metall reciclat, menjar per animals. També és un dels més ampliats i té molts llocs per a zones lliures.

La infraestructura té un contenidor molt gran pel qual aproximadament, hi passen 11 milions de tones de petroli cru, es carreguen a altres vaixells uns 3 milions de tones l’any, a prop d’1 milió de tones de oli i grasses comestibles, medicaments, alumini, metall...

L’ajuntament de Liverpool està pensant construir un segon contenidor al riu de Mersey, el qual costarà uns 100£.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada