dimarts, 28 de febrer del 2012

Badies d’Asia. Badies, ports i fiords.


BADIES PER CONTINENTS:
Badies d’Àsia:
Badia de Tokio: la badia de Tòquio posseeix una extensió de 249 km ² de terresguanyades al mar.
La badia d'Osaka: és una badia situada a l'oest del Japó. La forma de la badia és el · líptica i s'estén uns 60 km, de nord-oesta sud-est, i uns 30 km, de nord-oest a sud-est. L'àrea de la badiaés d'uns 1.500 km ² i la profunditat mitjana és de 27 m, estant el lloc més profund en l'estret de Kii, que arriba als 197 m. La major velocitat del corrent es dóna a l'estret de Akashi, uns 12 km / h.
La badia de Corea: és una badia situada al nord del mar Groc, entre la Xina i Corea del Nord, separada de la mar de Bohai per la península de Liaodong.Té una longitud de 310 kilometres i el la seva amplada máxima es de aproximdament 200.
La badia de Bohai: és una de les tres badies que formen el mar de Bohai, el golf més profund Delmar Groc, al nord-est de la Xina.

La badia de Dalian és una badiamés o menys rectangular que constitueix un braç de la badia de Corea.

La badia de Hangzhou
El riu Qiantang desemboca en aquesta badia, una badia o cala del mar de la Xina Oriental, les costes pertanyen a la província de Zhejiang ia la municipalitat de Xangai.Té 150 km de longitud, 110 km d’almplada, i uns 13 de m de profunditat.

1 comentari: